Wij genieten nog even na … KLM Open 2024

HGM: de keuze van Kampioenen

Dylan Kuik
Het KLM Open 2024, de 104e editie van dit toptoernooi dat gehouden werd van 20 tot en met 23 juni, was een groot succes. Het toernooi werd net als in 2019 gespeeld op The International bij Badhoevedorp. Organisatie, publiek en spelers profiteerden van het fraaie weer dat na een lange periode van regen was omgeslagen.

Met name op zondag waren het aanwezige publiek en de kijkers thuis getuigen van een spannende strijd op de laatste holes waarin de tourspelers het beste spel lieten zien. Met een play-off met drie spelers als finale en Italiaan Guido Migliozzi als een terechte winnaar. Hij wist op de laatste play off hole een birdie te maken waar zijn medespelers Jo Dean en Marcus Kinhult een par maakten.

De algemene conditie de baan en de ‘firmness’ van de greens, met op zondag een stimp van 11,6 in de ochtend, werd door de organisatie, de spelers en aanwezige pers geprezen.

Eindverantwoordelijk voor dit resultaat was HGM superintendent Dylan Kuik die met zijn vaste HGM team van greenkeepers de kwaliteit van de baan tot de vereiste Tour-hoogte wist te brengen op het juiste moment. En dit terwijl de weersomstandigheden tijdens de voorbereidingen echt niet mee wilden werken. Een topprestatie van onze collega’s waar we erg trots op zijn. Ondersteuning kreeg Dylan de laatste dagen van maar liefst 30 extra greenkeepers die vanuit verschillende landen vrijwillig hebben meegewerkt. Een mooie traditie.

Klik hieronder op de aftermovie (met dank aan Niels Hooft, NGF)

Of op de foto voor meer foto’s (met dank aan Edwin Vermaas, Approach Golf)