Dylan Kuik nieuwe superintendent op The International

HGM heeft sinds februari een nieuwe superintendent in dienst op golfbaan The International: Dylan Kuik.

Kuik (33), geboren en getogen in Zuid-Afrika, heeft dertien jaar ervaring in het greenkeepersvak. De eerste negen jaar deed hij die ervaring op in zijn geboorteland; daarna vertrok hij naar Nederland. Sinds april 2016 is Kuik in dienst bij HGM, waarvoor hij de afgelopen 3,5 jaar werkte als hoofdgreenkeeper op Burggolf Purmerend.

Voortbouwen
Op The International begint Kuik nu aan een nieuwe uitdaging. ‘Het is belangrijk dat deze baan net zo uitdagend blijft, maar nog steeds leuk om te spelen zoals het oorspronkelijk bedoeld was’, aldus Kuik. ‘Als nieuwe superintendent op The International ga ik er alles aan doen om de baanomstandigheden, speelbaarheid en details te verbeteren, en blijf ik voortbouwen op al het harde werk van voorgaande jaren bij het voorbereiden en hosten van de honderdste editie van het KLM Open in 2019.’

Kuik is de opvolger van Tom Maddison. Maddison, onlangs verkozen tot Greenkeeper of the Year 2020, werkte ruim twee jaar als superintendent op The International. Sinds februari is hij hoofdgreenkeeper op De Hoge Kleij.