Vos Capelle en HGM ook partners bij uitbreiding Golfbaan de Haar

Sinds de oprichting van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) in 2010 zijn Vos Capelle en HGM partners.

Vos Capelle levert aan HGM een groot aanbod aan producten, van bedrijfskleding en gereedschappen tot graszaden en meststoffen. Ook bij de renovatie van Golfbaan de Haar zet HGM Vos Capelle in. 

Rust en overzicht Onlangs is HGM begonnen met de uitbreiding en renovatie van Golfbaan de Haar.

De benodigde meststoffen, bodemverbeteraars en graszaden worden geleverd door Vos Capelle. ‘Een betrouwbare partij,’ aldus Hans Schaap. ‘Vos Capelle heeft een breed assortiment producten van de bekende A-merken. Het is prettig als alle benodigde producten bij één partij kunnen worden besteld. Dat geeft rust en zorgt voor overzicht. 

Mix van roodzwenk en struisgras Op golfbaan de Haar bestaat de voorraadbemesting van greens, tees en fairways hoofdzakelijk uit Marathon en ICL meststoffen. Voor het inzaaien Marathon Vitalbase en de Repair & Preseed, samen met gekorrelde zeewier en wetting agent en de ICL Sportsmaster na inzaai. De graszaden komen van Barenbrug.

Voor de inzaai van de greens is gekozen voor een mix van roodzwenk en struisgras. Tees en fairways worden ingezaaid met een mengsel van roodzwenken, Engels raaigras en RPR (uitlopervormend Engels raaigras). Dit mengsel wordt voorzien van de innovatieve coating Yellow Jacket Water Manager. De rough zal bestaan uit een mix van roodzwenken en het hitte tolerante hardzwenk. De eerste greens zijn twee weken geleden ingezaaid en worden nu gemaaid.