Recent werd een nieuw onderhoudscontract afgesloten tussen Golfclub Beveren en Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM). Deze nieuwe verbintenis beslaat het all-in onderhoud van de huidige golfbaan en omvat ook reeds het onderhoud van de nieuwe baan met de 4 extra compact holes.

Hollandsche Greenkeeping Maatschappij had duidelijk de beste offerte qua kwaliteit en prijs voor het onderhoud van het terrein.

De baan van Golfclub Beveren, een zeer uitdagende links golfbaan, ligt in een prachtige natuurgebied met een hoge ecologische meerwaarde. Het is de leefwereld van de zeldzame rugstreeppad en van 4 verschillende wilde orchideeën. Het goede beheer er van is één van de prioriteiten van Golfclub Beveren.

Vanaf dinsdag 1 augustus tekent Hollandsche Greenkeeping Maatschappij present op Golfclub Beveren en dit met een compleet nieuw machinepark voorzien om de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het onderhoud van een golfterrein meteen toe te passen.

HGM heeft de nodige specialisten in huis met betrekking tot het gebruik van de toegestane bestrijdingsmiddelen en men volgt en implementeert steeds de laatste regelgeving hieromtrent.

Hierdoor staat HGM vooraan in het (h)erkennen en aanpakken van schimmels, aaltjesaantasting, voedingstekorten, het bepalen van watergiften en het opstellen van bemesting- en gewasbeschermingsplannen.

Een golfbaan pal te midden van de Antwerpse haven waar zee- en binnenschepen naast het golfterrein varen, dat is werkelijk een uniek kader om te golfen. Het helmgras, de lage begroeiing, de duinpartijen en het zicht op het water van de Schelde geven je onmiddellijk het gevoel een partijtje golf te spelen op een typisch Britse kustbaan.

Golfclub Beveren is opgericht in 1989 en heeft een uitbreiding van 6 naar 9 holes gekend in 2013.

Ook nu blijft Golfclub Beveren ambitieus en heeft het net zijn verdere doorgroei bekendgemaakt naar 9+4 holes, hieromtrent volgt meer uitgebreide communicatie later.

Hierbij een overzicht van een aantal banen waar HGM momenteel ook de onderhoudswerken uitvoert: Golfclub Reymerswael, Golf du Château de La Bawette, Golfclub Kampenhout, The International Amsterdam, Golfclub Gaasterland, Golfclub Gerdersteyn,… en vele andere mooie golfbanen!