Sinds de oprichting van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) in 2010 zijn Vos Capelle en HGM partners. Vos Capelle levert aan HGM een groot aanbod aan producten, van bedrijfskleding en gereedschappen tot graszaden en meststoffen. Ook bij de renovatie van Golfbaan de Haar zet HGM Vos Capelle in.

Rust en overzicht Onlangs is HGM begonnen met de uitbreiding en renovatie van Golfbaan de Haar. De benodigde meststoffen, bodemverbeteraars en graszaden worden geleverd door Vos Capelle. 'Een betrouwbare partij,' aldus Hans Schaap. 'Vos Capelle heeft een breed assortiment producten van de bekende A-merken. Het is prettig als alle benodigde producten bij één partij kunnen worden besteld. Dat geeft rust en zorgt voor overzicht.

De vakkundigheid van greenkeeper Elliott May van aannemer HGM (Hollandsche Greenkeeping Maatschappij) en het graszaadmengsel van Barenbrug (Bar Superb, 20% struisgras en 80% roodzwenkgras) stonden garant voor een snelle kieming en vestiging. Ondanks een hevige regenbui zorgden de voor het zaaien gestrooide korrels Aqueduct Flex van Aquatrols ervoor dat er geen uitspoeling was.

Dit najaar in gebruik De renovatie van deze green is onderdeel van een groter verbeterplan op Golfclub De Haar, opgesteld door architect Bruno Steensels. 'Het spectaculaire ontwerp van Steensels is een aanwinst voor de golfbaan', stelt Jan van Mondfrans. Hij is lid van het projectteam van GC De Haar dat de bouw begeleidt en controleert. Van Mondfrans meldt dat de eerste holes naar verwachting dit najaar in gebruik worden genomen. Eerder dit jaar verscheen in vakblad Greenkeeper een uitgebreid artikel over de verbeteringen op GC De Haar.

Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) en Rhoon Golfcenter tekenden onlangs een nieuw onderhoudscontract. HGM neemt het onderhoud op de baan over per 1 juli.

Deze fraaie parkachtige poldergolfbaan ligt op een mooie locatie naast de Rhoonse Grienden en de Oude Maas, in de buurt van Rotterdam. Uitgebreide beplanting, royale waterpartijen en brede fairways maken Rhoon Golfcenter al sinds 1975 een uitdagende baan voor de spelers. De baan heeft 18 holes en de A-status van de NGF. Rhoon Golf Center is de thuishaven van Golfclub Oude Maas.

Op de foto van links naar rechts: Friso Verhoeve, Hans Schaap en Gerhard van Galen

Er is veel te doen geweest rondom golfbaan Weesp, maar inmiddels is de golfbaan weer geopend. Eigenaren Gerhard van Galen en Friso Verhoeve van Golfbaan Weesp willen de baan in eerste instantie gereed maken voor de leden. ‘’Straks gaan we het karakteristieke clubgebouw, met de 9 holes en driving range openstellen voor golfers, niet golfers, zakelijke klanten, passanten. Het doel is dat iedereen zich weer thuis gaat voelen bij Golfbaan Weesp’’.  

Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (kortweg: HGM) zal het onderhoud van de baan gaan verzorgen. Marvin de Vink, die een aantal jaren ervaring heeft opgedaan op golfbaan The International, is aangesteld als hoofdgreenkeeper.

Op de foto van links naar rechts: Geert-Jan van Logtestijn (Bestuurslid HGC), Nicky Skinner (Hoofdgreenkeeper HGM), Hans Schaap (Directeur HGM) en Paul Hillen (Bestuurslid HGC)

Woudrichem, november 2017

De Haarlemmermeersche Golfclub in Cruquius heeft 27-holes en 9 par 3 holes en biedt een diversiteit qua landschap met daarin parken, bos, moeras, dijken en weide.  

In de afgelopen 5 jaar heeft HGM naar volle tevredenheid van de Haarlemmermeersche Golfclub het onderhoud verzorgd, laten zien dat de kwaliteit flink is gestegen en dat de duurzaamheid voor de toekomst is gewaarborgd. Het vertrouwen in HGM is dermate groot dat het contract wederom met 5 jaar is verlengd.

Hans Schaap (Directeur HGM), Manfred van der Wal (landschapsarchitect) en John Scholte (eigenaar Golfpark Rotterdam)

Rotterdam wordt een parel van een 27 holes golfbaan rijker. Eigenaar John Scholte is hiervoor een partnership aangegaan met Hollandsche Greenkeeping Maatschappij die de aanleg van deze prachtige nieuwe golfbaan zal gaan voltooien en onderhouden. In samenspraak zijn een aantal belangrijke keuzes gemaakt om voorbereid te zijn op de toekomst. Dit houdt onder meer in dat er een optimaal drainagesysteem wordt aangelegd. Daarnaast wordt nu al rekening gehouden met de Green Deal; in de toekomst